20.04.2015. godine u hotelu ''Dubrovnik'' u  Zagrebu održana je konferencija pod naslovom ''MIRENJE U OBITELJSKOM  PODUZETNIŠTVU'' – poseban osvrt na prijenos poslovanja sa starije na mlađu generacije. 

Organizator konferencije, Wassermann Grupa j.d.o.o., tom je prilikom okupila vodeće hrvatske stručnjake u području mirenja u obiteljskom poduzetništvu i uspješne vlasnike obiteljskih poduzeća koja  posluju više generacija.

Prvo predavanje  pod naslovom ''Prijenos poslovanja na mlađe generacije'' održala je gospođa Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a, Centra za politiku razvoja malog i srednjeg poduzetništva i poduzeća i autorica popularnog mini vodiča za prijenos poslovanja.

Nakon predavanja održana je panel diskusija sa tri predstavnika različitih grupa obiteljskih poduzeća. 

Prvu skupinu u kojoj je u potpunosti realiziran prijenos poslovanja zastupala je direktorica tvrtke BIOVITALIS gospođa Ivana Zagorec Kolednjak.

Drugu skupinu u kojoj je mlađa generacija nastavila obiteljski biznis ali je pokrenula i nove samostalne projekte, predstavljala je gospođa Greta Kušec, direktorica doma za starije CENTAR INKLUZIJE i centra za pomoć u kući SV.ANTUN.

Gospodin Željko Šimanović, suvlasnik obrta VINA ŠIMANOVIĆ, govorio je o poduzećima u kojima je nekoliko generacija istovremeno uključeno u poslovanje.

Nakon panel diskusije u koju su se uključili slušatelji, gospođa Jasmina Moguš, direktorica 

Wassermann Grupe i registirirana izmiriteljica, održala je predavanje ''MIRENJE U OBITELJSKOM PODUZETNIŠTVU''. U izlaganju je bilo riječi o tehnikama rješavanja konflikata  koji se javljaju između starije i mlađe generacije, kada  se odvija ili priprema prijenos poslovanja. 

Nakon predavanja održana je simulacija procesa mirenja u opisanoj situaciji u kojoj majka i kćer pokušavaju naći optimalan model suradnje u istoj obiteljskoj tvrtki.

Wassermann Grupa j.d.o.o. iznimno je zadovoljna  održanom konferencijom  te razvija nove projekte koji će  doprinijeti  promociji mirnog rješavanja sukoba na različitim područjima obiteljskog poslovanja u Hrvatskoj.

Preuzmite prezentacije u PDF obliku:

Prijenos poslovanja na mlađe generacije, dr.sc. Mirela Alpeza, CEPOR