Wassermann Grupa je osnovala Centar za mirenje.

                                                                                          Wassermann Grupa j.d.o.o. organizira WG KONFERENCIJU „Prijenos poslovanja sa starije na mlađu generaciju“, na kojoj će sudionici dobiti priliku raspravljati o stvarnim problemima s kojima se susrećemo unutar obiteljskih poduzeća. WG KONFERENCIJA će se održati 19. travnja 2016. godine u hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, 10000 Zagreb, s početkom u 9:00 sati.

WG KONFERENCIJA pod nazivom „Prijenos poslovanja sa starije na mlađu generaciju“ je jedan od projekata Wassermann Grupe j.d.o.o. U sklopu WG KONFERENCIJE održati će se predavanja na kojima će ugledni predstavnici poduzetničkih institucija te stručnjaci za obiteljsko poduzetništvo, kao i predstavnici obiteljskih poduzeća govoriti o prijenosu poslovanja sa starijih na mlađu generaciju. Cilj WG KONFERENCIJE je razmjena iskustava i mišljenja sudionika o izazovima obiteljskog poduzetništva, poticanje sudionika na aktivno sudjelovanje u raspravi, pokretanje diskusije, rješavanje problema te stvaranje podloge za godišnji WG Forum Wassermann Grupe j.d.o.o.

WG KONFERENCIJA je namijenjena prije svega članovima obiteljskih poduzeća, a onda i svima onima koji žele otkriti kako „dišu“ obiteljska poduzeća.

Stručni predavači savjetovat će sudionike WG Konferencije kako na najbolji način ostvariti potencijal koji imaju kao obiteljski poduzetnici, a da uz to očuvaju i osnaže obiteljsku harmoniju kao glavno načelo razvoja i garancije poslovnog uspjeha obiteljskog poduzeća.

Na ovoj konferenciji predstavnici obiteljskih poduzeća imat će priliku upoznati se sa postupkom MEDIJACIJE/MEDIJACIJE, kao metodom koja im može pomoći u postupku rješavanja kako pitanja „smjene generacije“ u obiteljskom poduzeću, tako i u rješavanja drugih vrsta nesuglasica u obiteljskom poduzeću kroz osnivanje Vijeća obiteljskog biznisa te izrade Povelje obiteljskog poduzeća.

Sudionici WG Konferencije imati će priliku u okviru mini-radionice također sudjelovati u simulaciji medijacije članova obiteljskog biznisa.

Ujedno će biti prilike čuti kako na razvoj obiteljskog biznisa u Republici Hrvatskoj gledaju predstavnici bankarskog sustava i visokog školskog sustava.

Prijavite se na WG KONFERENCIJU

  • I uplatom kotizacije u iznosu od:

 

Prijave i uplata:

od 5. travnja do 19. travnja 2016.

550 HRK

Ranije prijave i uplata

do 4. travnja 2016.

350 HRK

Studentske prijave:

 

150 HRK

  • Na račun:

Broj računa: HR7623600001102466179, Zagrebačka banka d.d.

Opis uplate: kotizacija WG KONFERENCIJA


Wassermann Grupa Vas poziva na RADIONICU POLOŽAJ PROFESIONALNIH MENADŽERA U OBITELJSKOM PODUZEĆU koja će se održati dana 15. veljače 2016. godine (ponedjeljak) u prostorijama Hrvatske udruge za mirenje HUM, Teslina 1, 10000 Zagreb od 18:00 do 21:00 sat.

WG RADIONICA je namijenjena prije svega profesionalnim menadžerima koji rade u obiteljskim poduzećima. Sudjelovanje na WG Radionici za profesionalne menadžere u obiteljskim poduzećima je besplatno za sve zainteresirane.

Vaše mjesto na WG RADIONICI možete osigurati prijavom s klikom ovdje.

Raspored WG Radionice:

  • 18:00-18:15 Registracija sudionika
  • 18:15-19:00 Predavanje Vlatka Cikač, mag.iur. i registrirani izmiritelj: „Prava i obveze profesionalnog menadžera u obiteljskom poduzeću“
  • 19:00-20:00 Predavanje Milan Grković, MUI autor i trener „Rješavanje sindroma vlasnika-razdvajanje vlasničkih i upravljačkih funkcija“
  • 20:00-21:00 Radionica Vlatka Cikač, mag.iur. i registrirani izmiritelj „Mirenje kao tehnika rješavanja konflikata profesionalnih menadžera & vlasnika obiteljskih poduzeća“

20.04.2015. godine u hotelu ''Dubrovnik'' u  Zagrebu održana je konferencija pod naslovom ''MIRENJE U OBITELJSKOM  PODUZETNIŠTVU'' – poseban osvrt na prijenos poslovanja sa starije na mlađu generacije. 

Organizator konferencije, Wassermann Grupa j.d.o.o., tom je prilikom okupila vodeće hrvatske stručnjake u području mirenja u obiteljskom poduzetništvu i uspješne vlasnike obiteljskih poduzeća koja  posluju više generacija.

Prvo predavanje  pod naslovom ''Prijenos poslovanja na mlađe generacije'' održala je gospođa Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a, Centra za politiku razvoja malog i srednjeg poduzetništva i poduzeća i autorica popularnog mini vodiča za prijenos poslovanja.

Nakon predavanja održana je panel diskusija sa tri predstavnika različitih grupa obiteljskih poduzeća. 

Prvu skupinu u kojoj je u potpunosti realiziran prijenos poslovanja zastupala je direktorica tvrtke BIOVITALIS gospođa Ivana Zagorec Kolednjak.

Drugu skupinu u kojoj je mlađa generacija nastavila obiteljski biznis ali je pokrenula i nove samostalne projekte, predstavljala je gospođa Greta Kušec, direktorica doma za starije CENTAR INKLUZIJE i centra za pomoć u kući SV.ANTUN.

Gospodin Željko Šimanović, suvlasnik obrta VINA ŠIMANOVIĆ, govorio je o poduzećima u kojima je nekoliko generacija istovremeno uključeno u poslovanje.

Nakon panel diskusije u koju su se uključili slušatelji, gospođa Jasmina Moguš, direktorica 

Wassermann Grupe i registirirana izmiriteljica, održala je predavanje ''MIRENJE U OBITELJSKOM PODUZETNIŠTVU''. U izlaganju je bilo riječi o tehnikama rješavanja konflikata  koji se javljaju između starije i mlađe generacije, kada  se odvija ili priprema prijenos poslovanja. 

Nakon predavanja održana je simulacija procesa mirenja u opisanoj situaciji u kojoj majka i kćer pokušavaju naći optimalan model suradnje u istoj obiteljskoj tvrtki.

Wassermann Grupa j.d.o.o. iznimno je zadovoljna  održanom konferencijom  te razvija nove projekte koji će  doprinijeti  promociji mirnog rješavanja sukoba na različitim područjima obiteljskog poslovanja u Hrvatskoj.

Preuzmite prezentacije u PDF obliku:

Prijenos poslovanja na mlađe generacije, dr.sc. Mirela Alpeza, CEPOR
 


Novija hrvatska poduzetnička povijest datira unazad svega 20-ak godina. Nakon dugog razdoblja djelovanja poduzeća isključivo socijalističkog tipa, trgovačka društva uvedena su u hrvatski pravni sustav Zakonom o poduzećima iz 1989. godine. Kasnije, početkom 1995. godine stupio je na snagu Zakon o trgovačkim društvima (dalje u tekstu: ZTD) koji na suvremeni način regulira djelovanje trgovačkih društava. Budući da je velika većina danas aktivnih trgovačkih društava (pri tome se prije svega misli na oblik društva d.o.o.) započela sa poslovanjem prije 20-ak godina, sve se češće javljaju pitanja vezana uz „smjenu generacija“ (sa starije na mlađu) odnosno tzv. „family business transfer“. Pri tome se nastoji, ili bi se barem trebalo nastojati, u okviru donošenja odluka glede funkcioniranja obiteljskog poduzeća, očuvati obiteljsku
harmoniju.

Konferencija će se održati u ponedjeljak 20. travnja 2015. godine u hotelu ''Dubrovnik'', Ulica Ljudevita Gaja 1, Zagreb. Pročitajte više u programu konferencije i prijavite se putem prijavnice:

 Program konferencije  

 Prijavnica za konferenciju

 


Područje djelovanja

Wassermann Grupa je trgovačko društvo koje u svojem portfelju ima tri osnovne grane djelovanja:

  • medijacija/mirenje
  • prijenos poslovanja
  • edukacijuSaznajte više

Vizija

Naša vizija je društvo u kojem poslovni subjekti svoje sporove rješavanja na miran način, u kojem obiteljska poduzeća uspješno provode postupak obiteljskog prijenosa poslovanja na "mlađe" generacije, u kojem mala i srednja poduzeća uspješno posluju , te u kojem svi imaju mogućnost dobivanja upravo one poslovne edukacije koja najviše odgovara njihovim potrebama i interesima.

Misija

Naša misija je ulagati naše znanje, vrijeme, novac, energiju i entuzijazam u stvaranje takve usluge koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe hrvatskih malih i srednjih poduzeća u njihovom razvoju i rastu!